Ove godine smo osmislili novi projekat takmičenja u plivanju na otvorenim vodama , maratonu i ultramaratonu.Čitav projekat je realizovan na 53.Internacionalnom Plivačkom Maratonu Jarak-Šabac.Pokrovitelji takmičenja su bili Grad Šabac i Turistička organizacija grada Šapca bez čijeg učešća i doprinosa se to mije moglo sprovesti.

Učestovalo je na startu u Jarku do sada neviđen broj takmičara, njih 74.

Na raspolaganju takmičarima je bilo pet trka i to 3.km,5.km,10.km,15.km i 19.km

Trku na 3.km završilo je 24.takmičara, na 5.km 15.takmičara, na 10.km 12.takmičara, na 15.km 9.takmičara a  najdužu od 19.km završilo je 14.takmičara.

Svi takmičari koji su završili takmičenja na kraćim stazama su smešteni po  unapred odredjenom planu u čamce i katamarane gde su posmatrali dalji razvoj trke do cilja na Gradskoj plaži u Šapcu.

U pratnji takmičara je bilo 32. čamca i katamarana sa kojima se moglo u slučaju vanrednog zaustavljanja trke radi vremenskih nepogoda evakuisati 150.osoba ne računajući trenutne posade.Veliku pomoć i podršku su pružili iz Radio kluba Elektron iz Šapca koji su umrežili sva službena lica , tako da je u svakom momentu bila kontrola nad čitavim tokom trke od prvog do poslednjeg takmičara.

Nivo  organizacije ove trke prepoznata je od strane World Open Water Swimming Association koja je objavila izveštaj sa ovg takmičenja na fb i svojoj web stranici

https://www.openwaterswimming.com/53rd-swimming-marathon-jarak-sabac-race-of-peace/

Ovo takmičenje je dobilo od strane WOWSA certifikat TOP 100 najboljih svetskih takmičenja na otvorenim vodama,

 

  

Članovi

 

Klubovi

     

 

     

     

     

          

   

 

       

 

     

            

 

   

 

SAVEZ ZA PLIVANJE NA OTVORENIM VODAMA SRBIJE

 Izrada - održavanje sajtova i Internet marketing

2024-06-16 03:38:31