Najbolje Aquatic sportiste za 2018. FINA je proglasila 16. decembra u Hangzhou (CHN), nakon 14 -og FINA Svetskog prvenstva u malim bazenima.

muškoj konkurenciji najbolji plivač Open Water je Ferry Weertman, iz Holandije, takmičar koji je imao najviše uravnotežene performanse na osam kola FINA maratona Swim World Series. Pobedio je na prvoj trci u Dohi, osvojio drugo mesto u Balatonfuredu i završio u prvih sedam u svakom kolu u kojem je učestovao. To mu je obezbedilo prvo mesto u ukupnom plasmanu ovogodišnje serije.On je inače aktuelni olimijski i svetski prvak.

U ženskoj konkurenciji najbolja plivačica Open Water je Ana Marcela Cunha, iz Brazila, plivačica koja je ukupna pobednica ovogodišnje seriji FINA Marathon Swim. Njene pobede u Balatonfuredu (HUN) i Lac St. Jean (CAN), zajedno sa srebrnom medaljom iz Sejšela i bronzom iz Chun'ana (CHN) su joj donele ukupnu pobedu u svetskoj seriji 2018.god. To znači da je ona po peti put proglašena za najbolju plivačicu otvorenih voda , 2010., 2014., 2015.  i prošle godine! 

 

Klubovi

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

   

 

  

 

 

 

     

 

 

 

    

   

   

 

 

SAVEZ ZA DALJINSKO-MARATONSKO I MASTERS PLIVANJE SRBIJE

 Izrada - održavanje sajtova i Internet marketing

2020-10-01 04:49:50