Vesti 2015

Upravni odbor SDMMPS je dana 07.12.2015.godine usvojio Kalendar takmčenja na otvorenim vodama za 2016.godinu.

Isti se nalazi u prilogu.

OVIM SVIMA ČESTITAMO BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE

Danas je održan 16.Porečki delfin u Poreču , Hrvatska.U trci na 5.km koja se boduje u okviru CRO CUPA pobednici su bili DANIEL SZEKELYI iz Madjarske sa vremenom 0:57:51 i KARLA ŠITIĆ KDP SPLIT sa vremenom od 1:01:36.Ukupno u ovoj trci je učestovalo 98. takmičara.U rekreativnim trkama 1,5 , 3 , i 5.km učestovalo je 716.takmičara, znači sve ukupno 814.takmičara.

Naši predstavnici tradicionalno odlaze zadnjih godina na ovo prestižno takmičenje.Ove godine smo imali tri predstavnika , i to svi iz Bečeja.

Najbolji rezultat postigao je Dragan Živković koji je stazu isplivao za 1:22:25 i zauzeo drugo mesto , srebrenu medalju u svojoj kategoriji.

Andrej Mihajlović je imao vreme od 1:47:34, a Svetozar Djuričin 1:58:37.Inače takmičenje je bilo predvidjeno da se održi juče , ali zbog izuzetno loše vremenske prognoze odgodjeno je za danas.  

Naš najbolji plivač OWS Tamaš Farkaš je završio takmičenje na 1.Mediteranskim igrama na plaži sa trkom na 5.km i kao jedini predstavnik Srbije ispred Olimpijskog komiteta na tom takmičenju koje je imalo više disciplina.On je zauzeo 11.mesto sa vremenom od 0:57:14,2.Žao nam je što Olimpijski komitet nije usvojio naš predlog da na to takmičenje odu još naša dva predstavnika i to Bence Balzam i Jelena Ječanski.

Najveći razlog za žal je što su mogli uzeti učešće kao tim i sigurno postići dobar rezultat.Pored toga ta trka kao tima na 5.km bi im sigurno mnogo značila u pogledu budućeg iskustva za taj način plivanja OWS ,koje se meri na hronometar, jer u budućnosti je dosta takvih takmičenja, kako evropskih prvenstava tako i svetskih.No oni su svi mladi i pred njima je sigurno blistava budućnost našeg OWS plivanja. 

U prilogu je kompletna lista apsolutnog poredka SRB-OPEN KUPA 2015., kao i lista rezultata po kategorijama.U toku meseca septembra napravićemo Bilten sa hronologijom SRB-OPEN KUPA 2015.godine.

 

Bence Balzam je učestovao na jubilarnom 40.Faros maaratonu dana 29.08.2015.god. u Starom Gradu -ostrvo Hvar , Hrvatska i predstavljao na tom takmičenju Srbiju.Ovaj momak koji ima svega 16.godina je postigao izuzetno dobar rezultat ne po samom plasmanu , bio je 12.-ti, već po isplivanom vremenu.On je stazu od 16.km isplivao za 3.sata i okruglo 32.minuta.Sa ovim vremenom Bence je popravio rekord staze koji je držao plivač Novković Mahalj iz PK Partizan Beograd star čak 27.godina.O rezultatima ovog takmičenja pisao je Daily News of Open Water Swimming,gde su i ukupni rezultati tog prestižnog maratona.

Pogledajte link 

 

Klubovi

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

   

 

  

 

 

 

     

 

 

 

    

   

   

 

 

SAVEZ ZA PLIVANJE NA OTVORENIM VODAMA SRBIJE

 Izrada - održavanje sajtova i Internet marketing

2022-06-27 17:16:45