Vesti 2019

Dana 30.12.2019.godine na sajtu MOS su objavljene Odluke o iznosima finansiranja za 2020.godinu.U tabeli je dat pregled po svim vodenim sportovima koji se tretiraju posebno u okviru Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta , FINA i LEN-a.Iz navedenog se vidi da daljinsko-maratonsko plivanje odnosno plivanje na otvorenim vodama uopšte nema ravnopravan položaj u odnosu na ostale vodene sportove u Republici Srbiji.

Ako se pogleda masovnost,broj takmičenja OWS se nalazi na trećem mestu vodenih sportova u RS.Svi nas upućuju na PSS kao adresu, a kada pitamo dali postoji regulisan odnos koliko je PSS u obavezi da izdvoji od dobijenog budžeta za naše aktivnosti nemamo nikakav odgovor od nadležnih institucija.

Znači postoji velika kontradiktornost kod nas.Savez DMMP Srbije, koji je registrovan u Republici Srbiji po važećim propisima kao nosioc OWS nema nikakva prava iako je u regionu jedan od najorganizovanijih u ovom vodenom sportu.U svim aktima se navodi da pravila moraju biti usaglašena sa Medjunarodnim , izgleda da za OWS kod nas to ne važi.

O ovome dalje otom potom...      

21.12.2019.god je održano 3.kolo SRB POOL OWS CUP-a.Održane su posebne trke na 3.km i 5.km

U obe trke apsolutni pobednici su bili Erik Pešti PK Marathon Bačka Topola i Marija Stanić PK Vojvodina Novi Sad 

Rezultate ste mogli pratiti preko online dela Prijave.

Plivalo se 15.krugova na tačno 3.120 m i 24.kruga na 5.000 m .koji su mereni poluautomatski.U nastavku dajemo prolazna vremena svih takmičara, vremena po krugovima i brzinu po krugu izraženu u minutima kroz km na 3. i  5.km.U Bečeju se od 08.-12.januara 2020.godine održava Kamp SDMMPS za plivače na otvorenim vodama.Kamp je otvoren za sve zainteresovane za ovaj vid plivanja.Prevashodno je predvidjen za mladje uzrasne kategorije a može da primi ograničen broj zainteresovanih.

Svi zainteresovani treba da se prijave do 27.12.2019.godine preko maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Svima koji slave želimo SREĆNO BADNJE VEČE i BOŽIĆ

via GIPHY

U nastavku objavljujemo spisak članica sa pravom glasa na predstojećoj Skupštini Saveza DMMPS koja će se održati 21.12.2019.godine u Subotici u 13,15 h.-Bazen Dudova šuma,prostorije Spartaka. 

1.PK MARATHON -BAČKA TOPOLA

2.PK SPARTAK- SUBOTICA

3.PVK DELFIN –ADA

4.PTK DELFIN-APATIN

5.PK NOVI SAD NOVI SAD

6.SSK POLET-SOMBOR

7.PK ČAČAK –ČAČAK

8.PK KANJIŽA – KANJIŽA

9.PK SWIM STAR – BEČEJ

10.KDP PESKARA – ZRENJANIN

11.TRI SVIM –POŽAREVAC

12.PK DINAMO-PANČEVO

13.PVK SREM SREMSKA MITROVICA

Gore navedene članice su dobile Punomoćja za delegiranje svojih predstavnika samo za tu sednicu Skupštine..

Klubovi

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

   

 

  

 

 

 

     

 

 

 

    

   

   

 

 

SAVEZ ZA PLIVANJE NA OTVORENIM VODAMA SRBIJE

 Izrada - održavanje sajtova i Internet marketing

2022-06-27 17:07:58